Bas Pelancongan Tak Lalu Tempat Ini Di Swiss

Bas Pelancongan Tak Lalu Tempat Ini Di Swiss

Kalau rasa nak gambarkan syurga atas dunia bagaimana, mesti kena pergi Swiss. Lagi tepat, kita ke Swiss Alps. Orang memang jarang lalu laluan banjaran ni. Kita drive melalui pemandangan yang sangat cantik dengan salji yang masih turun pada bulan Mac. Bila bosan, kita berhenti cedok snow campur dengan cendol yang kita bawa dari KL. Bancuh air gula merah letak santan sikit, kita NYENDOL !

Kalau naik bas pelancong, biasa dia lalu highway sahaja sedangkan 95% kecantikan Swiss terletak di jalan-jalan kampung di celah-celah bedah sahajapun. Kalau melancong mode biasa KAMI JAMIN 95% KECANTIKAN SWISS ALPS ANDA TAK AKAN PERNAH LIHAT. Lagi-lagi travel dengan orang yang terlatih secara professional sebagai fotografer kan. Gambar…memang semua wajibbb lawaaa.

Turun sampai ke Kanderstag…mana tu? of course mana ramai orang pergi sini. Sebuah kampung yang sangat cantik tepi lereng gunung. Kita sewa satu rumah tradisional Swiss yang buat pakai kayu pine di lereng bukit. Tepi lereng tu sahaja kita boleh main golek-golek atas snow dengan kain pelekat kita jer. Kalau dah kesejukan sangat, kita naik duduk di hall rumah tu panaskan badan depan chimney sambil minum Milo.

Banyak lagi pengalaman nak diceritakan. lagi-lagi ini awal musim bunga. Tepi-tepi jalan kita boleh layankan ambil gambar dengan bunga daffodil yang kekuningan banyaaaakkkkkk dan juga bunga-bunga liar. Nak petik bunga? petiklah bawa balik banyak-banyak. Bukan petik kata taman, tepi jalan jer pun ada berlambak-lambak bunga.

Susah nak cakap, yang mana ikuti trip Mac ni bukan dapat merasa salji, bunga yang cantik-cantik pun ada. Bila drive sendiri, kita dapat meneroka ke ceruk-ceruk tempat yang sememangnya sangat cantik.

Setiap trip hanya 10 orang sahaja, jadi kapten lebih banyak masa dengan peserta dan yang penting tak perlu berebut nak bergambar. Minta saja pada kapten.Yang tak rajin membaca, 

YANG SERIUS TERINGIN NAK KE SWISS, HUBUNGI KAPTEN AARON 016 6261801.

Jangan sampai melepas ye Cik Salmah.

Tolong share juga bagitahu yang lain sekali supaya tidak melepas berjemaah dan menangis tengok gambar gambar kita di sana.

  • UMRAH JEJAK RASUL

    Regular price From RM7,890.00
    Regular price Sale price From RM7,890.00
    UMRAH JEJAK RASUL
  • SWITZERLAND

    Regular price RM13,900.00
    Regular price Sale price RM13,900.00
    SWITZERLAND
  • SOUTH ICELAND ADVENTURES

    Regular price RM15,700.00
    Regular price Sale price RM15,700.00
    SOUTH ICELAND ADVENTURES
1 of 3