Search
  • farouqfakhri94

TIPS MUDAH MENDAPATKAN FOTO TRAVEL YANG CANTIK.



"Stress" kan bila travel jauh-jauh, bayar mahal-mahal, tempat cantik tapi bila ambil fofo post di FB dan IG, orang komen eh awak kat Gombak yer, yang komen tu layak lah di "unfriend" kan selama 3 hari. Untuk memastikan tidak berlakunya perkara tersebut. Ini Tips dari Rarecation bagaimana untuk mendapatkan foto yang cantik ketika travel.



1. WARNA TERANG

Apabila kita memakai pakaian berwarna terang mudah untuk kita "Stand out" di dalam foto dan kita ada kontras yang baik dengan background.



2. GOLDEN HOUR

Golden hour adalah waktu di mana matahari sedang terbenam atau sedang terbit. Ambil foto pada waktu ini akan memberikan kita warna dan contrast yang cantik di dalam foto.



3. IKON

Sentiasa ambil peluang untuk ambil foto dengan ikon atau "tracemark" lokasi tersebut. Baru lah nampak kita di luar negara kan.



4. ORANG TEMPATAN

Ambil gambar dengan orang tempatan akan memberikan lebih "karakter" didalam foto kita. Lagi banggakan bila orang komen, eh muka kau mcm orang sana lah.



5. JANGAN SKEMA

Traveling is fun, jadi jangan skema sangat dan posing ala-ala menteri sahaja bila ambil gambar. Cuba senyum banyak-banyak dan expressikan dirimu, barulah seronok orang tengok foto kita kan. Ini tidak, tengok muka dalam gambar macam baru lepas kene marah dengan bos. Senyum banyak sikit yer.



6. IKUT RARECATION

Haaa, ini TIPS TERBAIK ahaha.


Kapten kita jurufoto, jadi pastinya balik dapat foto-foto yang cantik. Lagi best sebelum pergi kita beri KELAS FOTO PERCUMA dari Saiful Nang Academy.

Pergh dapat belajar foto percuma, dah travel ada professional photographer ambil gambar pula, hanya dengan RARECATION sahaja.

0 views

© 2016 Rarecation Travel Sdn Bhd

No Lesen : KPK : 8849

No Siri : KPK/LKU/SUB 0540

Rarecation HQ

Kompleks RPWP, Lot 79979 Jalan Abim, Kampung Sungai Ramal Dalam, 4300 Kajang Selangor

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon

*Rarecation ialah entiti 100% milik badan kebajikan anak yatim dan asnaf