Search
  • akmalalamshah

Mas Airlines tidak lagi menawarkan elaun bagasi percuma ke atas tambang domestik yang paling murah


Kepada pengguna Malaysia Airlines, sila ambil perhatian bahawa terdapat semakan mengenai elaun daftar masuk percuma. Tarif termurah yang disenaraikan mungkin tidak datang dengan elaun bagasi daftar masuk sama sekali.


Elaun Domestik


Malaysia Airlines telah mendedahkan bahawa tambang terendah "Ekonomi Lite" tidak akan disertakan dengan bagasi daftar masuk untuk penerbangan domestik. Jika anda berfikir untuk membawa bagasi daftar masuk, anda perlu memilih "Ekonomi Asas" yang mempunyai 20kg atau "Flexi Ekonomi" dengan 25kg elaun. Jika anda seorang ahli Enrich, anda boleh mendapatkan elaun tambahan sebanyak 5kg pada Silver, 10kg pada Emas dan 15kg di Platinum.Elaun Antarabangsa


Bagi penerbangan antarabangsa di Malaysia Airlines, tambang murah "Promo Ekonomi" murah dan untungnya masih ada dengan elaun bagasi percuma sebanyak 20kg. Sekiranya anda memerlukan lebih banyak lagi, terdapat "Asas Ekonomi" pada 25kg dan "Ekonomi Pintar" pada 30kg. Berikut adalah pecahan elaun bagasi mengikut jenis tambang.


Semakan elaun bagasi percuma lepas oleh Malaysia Airlines yang kami tahu adalah pada bulan Ogos 2018. Pada masa itu, dilaporkan bahawa elaun bagasi domestik percuma dikurangkan dari 30 kg hingga 20kg.


Selain dari Malaysia Airlines, Malindo juga telah menyemak semula elaun bagasi percuma. Tambang termurah juga tidak ada dengan elaun daftar masuk percuma dan hasilnya, anda boleh membayar lebih banyak untuk bagasi anda daripada tempat duduk anda di atas kapal terbang.

810 views

© 2016 Rarecation Travel Sdn Bhd

No Lesen : KPK : 8849

No Siri : KPK/LKU/SUB 0540

Rarecation HQ

Kompleks RPWP, Lot 79979 Jalan Abim, Kampung Sungai Ramal Dalam, 4300 Kajang Selangor

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon

*Rarecation ialah entiti 100% milik badan kebajikan anak yatim dan asnaf