Search
  • akmalalamshah

Kembara menyaksikan fenomena migrasi teragung haiwan liar bersama Rarecation.



Ini lah waktunya untuk bersama 1,500,000 ekor "Wildebeest" dan 200,000 Zebra di dalam migrasi haiwan terbesar di dunia. Tidak sama pengalaman ini dengan tengok haiwan dalam kandang macam zoo negara. Derupan ribuan "wildebeest" dan zebra ketika mereka bergerak pasti akan mengegarkan jantung dan memaku pandangan mata kita melihat pergerakan mereka yang lebih cantik dan tersusun dari pasukan kawad di dataran merdeka.




Sementara kita di atas jeep dan "lepak" bersama kawanan "Wildebeest", Zebra dan adakalanya sang singa datang menyapa. Jangan takut , sang singa datang melihat kawanan "wildbeast" dan zerba lebih menyelerakan dari kita. Pengalaman ini tidak dapat di rasai di mana-mana destinasi melainkan di sini. Dah penat dengan "wildebeast" dan zebra kita ke tasik nakuru pula kerana di sana barisan flaminggo dengan warna heliconia(pink) bersama sang "Rhino" sedang menanti.




10 hari 7 malam (10 Aug - 18 Aug 2019 // 26 Aug - 3 Sep 2020) kita mengembara menikmati keindahan safari di Kenya. Kita memilih tarikh ini kerana pada waktu ini kawanan migrasi teragung sedang berada di Kenya. Malam-malam pula kita BBQ bersama kopi 434 di bawah ribuan bintang di atas kem kita. Kita juga akan melawat kaum Maasai yang terkenal dengan kemahiran menjinakkan singa dan bertarung dengan haiwan liar. Ini lah pengalaman safari terbaik !!!!



KEMBARA RARE INI CUMA SETAHUN SEKALI SAHAJA Jika orang lain mengembara ke Kenya mencecah harga RM20k++, kita cuma RM9,090 (without flight) atau tak nak pening kepala ambil terus yang ada flight (RM12,590). Tidak jumpa di Malaysia yang menyediakan trip seperti kami. Macam biasa kapten kita sentiasa bersedia untuk mengambila foto-foto kita bersama haiwan-haiwan liar ini. UNTUK YANG SERIUS SAHAJA TERUS WHATSAP ATAU CALL 010-247 2730

010-247 2730

010-247 2730

107 views

© 2016 Rarecation Travel Sdn Bhd

No Lesen : KPK : 8849

No Siri : KPK/LKU/SUB 0540

Rarecation HQ

Kompleks RPWP, Lot 79979 Jalan Abim, Kampung Sungai Ramal Dalam, 4300 Kajang Selangor

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon

*Rarecation ialah entiti 100% milik badan kebajikan anak yatim dan asnaf