• Qistina Khairudin

GREECE AKAN MENGETATKAN SEKATAN PERJALANAN UNTUK WARGA BELGIAN MULAI MINGGU HADAPAN

Updated: Aug 31, 2020


Pada 17 Ogos, para pelancong dari Belgium yang akan ke Greece perlu menunjukkan keputusan negatif Covid-19 semasa tiba di Greece dengan menaiki penerbangan atau dengan kenderaan darat.


Pada isnin 17 Ogos, penduduk Belgian yang akan datang ke Greece perlulah menunjukkan keputusan saringan Covid-19 negatif semasa tiba di destinasi dengan menaiki apa-apa jenis kenderaan sekalipun.


Keputusan saringan perlulah tidak lebih 3 hari. Langkah berjaga-jaga akan diambil kira bagi penduduk dari Netherland, Spain, Sweeden dan juga Czech Republic. Pihak Greece sudah mengambil langkah-langkah pencegahan bagi kes yang sudah menaiki secara mendadak disebabkan Covid-19.


"Unfortunately, the virus is spreading more and more rapidly,” said Greek Health Minister Vassilis Kikilias.


"Malang sekali, Virus ini semakin cepat merebak dengan kadar yang agak pantas," kata Menteri Kesihatan Vassilis Kikilias.


Baru-baru ini, Greece telah reda dengan Pandemic Coronavirus, akan tetapi pada ahad yang lalu terdapat 203 rekod jangkitan baru di Greece menjadikan jumlah bilangan jangkitan naik hingga 5632 jangkitan sejak dari bermula jangkitan pada akhir bulan Februari.


3 views0 comments

© 2016 Rarecation Travel Sdn Bhd

No Lesen : KPK : 8849

No Siri : KPK/LKU/SUB 0540

Rarecation HQ

Kompleks RPWP, Lot 79979 Jalan Abim, Kampung Sungai Ramal Dalam, 4300 Kajang Selangor

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon

*Rarecation ialah entiti 100% milik badan kebajikan anak yatim dan asnaf