Search
  • akmalalamshah

10 TIPS NAK UPGRADE PENERBANGAN KELAS PERTAMA PERCUMA

Updated: Feb 26, 2019


Kisah pengalaman yang dikongsikan oleh Stephanie Vozza, beliau berkongsi pengalaman bagaimana untuk membuat perjalanan seseorang itu lebih indah jika mendapat Free upgrade ke penerbangan kelas pertama. Ini 10 perkara yang boleh kita lakukan untuk meningkatkan jika pergi penerbangan kelas pertama secara percuma. Sumber : Getty Images1. Ada lagak macam orang yang duduk kelas pertama


Jangan pakai selekeh tapi bukan maksudnya kena pakai baju suit. Cuma pakai something yang kemas dan nampak yang kita layak duduk dekat kelas pertama. Tips dari Bob Atkinson yang mana smart casual adalah paling selamat. Stay to Kashmir shawl dan linen jacket boleh buat kita nampak kaya.


2. Mintak naik taraf dekat airport masa check in


Pastikan senyum and tak nampak desperate. Ada ramai dapat peluang lebih kalau minta dengan span dan senyum selalu. Orang atas plane tu dianggap pembuat keputusa, so kita pelru jadi baik dengan mereka untuk dapat kelebihan.


3. Datang awal


Orang awal dapat lebih dan dapat apa yang dia nak. Lebih jadi baik orang pertama yang tanya tentang flight daripada kacau orang yang bertugas itu semasa hectic.


4. Pergi jalan-jalan seorang diri


Tak perlu fikir tentang dapatkan tempat yang sama unutk travel partner kita, ada peluang lebih tinggi yang tempat duduk di kelas pertama hanya tinggal satu which is untuk kita je.


5. Travel waktu orang ramai


Ini adalah kerana, flight yang selalunya beri naik taraf semasa mereka terjual lebih tiket.


6. Duduk sebelah bayi atau duduk di tengah antara dua tempat


Biasanya, pramugari akan mencari orang yang sedang berada di tempat yang kurang selesa seperti sebelah bayi atau duduk di tengah antara dua tempat duduk untuk dinaik taraf supaya mereka dapat keselesaan yang lebih.


7. Berkorban tempat yang semasa


Walaupun kita akan merasai delay flight tapi bagi orang lain yang betul betul memerlukan tempat duduk kitabakan meningkatkan kemungkinan kita untuk dapat dinaikkan taraf ke kelas pertama.


8. Periksa tempat duduk dengan teliti


Kita perlu maklumkan ke orang bertugas dengan segera jika ada apa-apa kerosakan di tali keledar atau di mana-mana. Ini kerana kita akan ditukarkan ke tempat yang lebih elokn dan kemunghkinan besar ke kelas pertama.


9. Daftar jadi ahli kelab airline tersebut


Lebih promosi akan diberi ke ahli kelab walaupun kita frequent flyer. Juga, jika mereka mencari orang yang boleh diberi naik taraf, ahli kelab akan diutamakan. Herriet Bavis kata dua orang yang ada peluang besar adalah frequent flyer dan orang yang bayar penuh bayaran tiket dan fleksibel terhadap apa-apa perubahan harga.


10. Sengaja beritahu flight attendants tentang hari istimewa kita


Contohnya, hari yang kita terbang itu adalah hari jadi kita. Jika kita beritahu ke flight attendants, lebih peluang untuk kita dapat layanan istimewa sekurang- kurangnya air percuma.
0 views

© 2016 Rarecation Travel Sdn Bhd

No Lesen : KPK : 8849

No Siri : KPK/LKU/SUB 0540

Rarecation HQ

Kompleks RPWP, Lot 79979 Jalan Abim, Kampung Sungai Ramal Dalam, 4300 Kajang Selangor

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon

*Rarecation ialah entiti 100% milik badan kebajikan anak yatim dan asnaf