Search
  • akmalalamshah

7 SEBAB ICELAND MENJADI SALAH SATU TEMPAT MENARIK UNTUK DIKUNJUNGI

Updated: Jan 29, 2019


Iceland merupakan sebuah negara yang mempunyai kecantikan alam semulajadinya yang tersendiri yang menjadi kegilaan peminat fotografi seluruh dunia. Di tambah pula dengan kehebatan cahaya Aurora Borealis yang menjadi antara tarikan utama pengembara lain. Tanah misteri yang ditutupi oleh glasier, air terjunnya yang sangat cantik dan banyak gunung berapi yang masih aktif memberikan banyak peluang untuk mendapatkan kenangan dan gambar yang menarik.


1. Aktiviti yang sangat epik dan mencabar


Langkah-langkah yang perlu anda tahu apabila berkunjung di Iceland adalah pastikan kereta anda jauh dari Dataran Tinggi. Bayangkan jika anda berdiri di atas tebing tinggi yang mengasyikkan yang menghadap ke Atlantik, anda akan memandang ke atas yang menyebabkan beratus-ratus tan air yang mengalir ke atas di salah satunya air terjun. Begitu juga ditambah juga dengan cuaca yang tidak dapat diramalkan. Namun begitu, percutian di Iceland memberi anda satu kenangan yang memberi seribu makna dalam diri anda tentang tempat yang menarik yang jarang anda miliki.

2. Cahaya yang sangat cantik dan dramatik


Cahaya yang cantik memberi impak positif kepada para pengembara apabila berada disana. Dengan cahaya siang yang berterusan pada musim panas dan tengkujuh, ketika itulah hanya melihat selama beberapa jam pada musim sejuk.
3. Air Terjun


Iceland ini juga dikenali sebagai " land of a thousand waterfalls". Sesetengah pelancong yang datang menjadikan tarikan yang besar di mana para pengunjung yang datang mungkin mendapati kesukaran untuk mencari tempat letak kereta. Namun, sesetengah tempat yang tersembunyi itu akan berkongsi dengan kambing biri-biri, tetapi itu semua adalah unik dan mengagumkan seperti khas landskap yang istimewa.

4. Glacier Lagoon


Kebanyakan orang yang berkunjung tahu dan suka akan tempat tersebut. Jika anda melakukan aktiviti mencari dan meneroka, juga boleh mencari lagun-lagun yang tersembunyi dimana trek ia sudah terkeluar dri tempat asal. Anda juga boleh berdiri dan menikmati kedengaran retakan ais yang mengalir di dalam air ke laut adalah satu pengalaman yang semua orang perlu merasainya dalam seumur hidup mereka.
5. Kolam Air Panas semulajadi


Semua orang mengenali tentang Blue Lagoon, tetapi kebanyakan tidak tahu bahawa hampir setiap bandar di Iceland mempunyai kolam renang yang bersuhukan air panas. Kolam air panas yang luar biasa dapat menarik orang ramai untuk berkunjung di Iceland.6. Cahaya Aurora


Cahaya lampu sering disebut sebagai "wanita licik" dan untuk alasan yang baik. Cahaya ini juga idea tentang tarian langit malam dengan lampu-lampu yang terang mencetus tanda tanya sehingga ke hari ini. Sekiranya anda bernasib baik untuk melihat nya, anda akan menjadikan ia salah satu kehidupan paling terbaik dalam peribadi hidup anda.7. Orang Awam


Rata-rata orang awam yang kita kunjungi sangat mesra dan mengalu-alukan kedatangan kita untuk datang ke tempat mereka. Mereka sentiasa bersedia untuk memberitahu anda tentang apa jua tempat yang ingin anda kunjungi.


Jadi, ingin mencari tempat yang menarik dimana tiada siapa yang tahu di Iceland ?

Boleh la rujuk dengan orang di sana dan pastinya mereka akan bagi tips yang menarik yang patut anda kunjungi di Iceland.


151 views

© 2016 Rarecation Travel Sdn Bhd

No Lesen : KPK : 8849

No Siri : KPK/LKU/SUB 0540

Rarecation HQ

Kompleks RPWP, Lot 79979 Jalan Abim, Kampung Sungai Ramal Dalam, 4300 Kajang Selangor

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon

*Rarecation ialah entiti 100% milik badan kebajikan anak yatim dan asnaf