Search
  • akmalalamshah

7 ITEM TRAVEL BERBALOI BELI DI DAISO YANG PERLU KITA TAHU

Updated: Feb 21, 2019


Bila teringat Jepun, mesti korang teringat kat Daiso yang jual macam macam jenis barang yang bukan saja murah habisss tpi sangat kreatif dengan kegunaan kita seharian di mana-mana. So kalau korang singgah di Daiso sudah mesti nya korang akan berbelanja lebih dari dua tiga plastik beli macam-macam.


Kami share kan 7 item travel yang berbaloi ketika membeli di Daiso.


1. TRAVEL PILLOW

Di luar harganya mencecah 20-30 ringgit dn menariknya travel pillow atau bantal leher ni boleh dikecilkan dan nak guna kita cuma perlu tiup dah boleh guna. Memandangkan travel pillow ni kita cuma guna ketika dalam flight, kebolehan dia utk di simpan semula dalam saiz kecil sangat2 berguna dan tak mudah tercicir ketika travel. Kalau travel pillow biasa penat nak mengangkut ke hulu ke hilir sepanjang trip tp guna cuma dalam flight je kan.


2. VACUM STORAGE

Kalau tak nak bawa beg besar2, vacum storage ni sangat2 lah berguna. Boleh mengurangkan ruang dalam beg kita dengan banyak. Jadi tak perlu lah nak bawa beg saiz almari kan masa travel. Nak guna cuma perlu ada vacum, atau beli pam kecil yg boleh sedut angin.

3. KUNCI BEG


Ini pun bagus, di luar harga mencecah 10-30 ringgit. Di daiso harga daiso lah kan.

4. SARUNG TANGAN

Ini memang sangat berbaloi, di luar harganya mencecah RM30-ratusan ringgit satu, lagi lagi yg ada fungsi touch screen. Sangat sangat penting kalau travel negara sejuk. Kami dah cuba mmg recommended, tak perlu spend mahal sgt. Nak guna masa travel je kan.


Iklan Satu satunya kembara yang membawa kita dari selatan hingga ke utara jepun pada musim luruh. Kembara Rentas Jepun dari Rarecation. Jika berminat tekan pada foto ini :




5.TAG BEG

Dah alang2 masuk daiso, belilah skali tag beg ni, penting utk mengelakkan salah ambil beg orang lain.

6. BODY WARMER

Tempat sejuk dan ada salji, body warmer ni membantu banyak utk pastikan kita tak kesejukan lagi lagi di bahagian tangan dan kaki. Boleh tampal di kaki atau di dalam poket untuk kita seluk tangan .


7. STYLUS PEN

Ini sangat berguna, lagi2 kalau kita pergi ke negara yg sejuk extreme dn tempat ada salji. bila sarung tangan kita basah main salji atau dah mula ada ice di sarung tangan, dah tak berkesan dah sarung tangan touch screen tu. Boleh guna utk phone dan boleh guna sebagai pen biasa. Mmg bagus!



3,338 views

© 2016 Rarecation Travel Sdn Bhd

No Lesen : KPK : 8849

No Siri : KPK/LKU/SUB 0540

Rarecation HQ

Kompleks RPWP, Lot 79979 Jalan Abim, Kampung Sungai Ramal Dalam, 4300 Kajang Selangor

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon

*Rarecation ialah entiti 100% milik badan kebajikan anak yatim dan asnaf