Search
  • Travel Advisor

10 gambar pasti membuatkan anda jatuh cinta dengan New Zealand

Updated: Feb 18, 2019

New Zealand wajib menjadi salah satu lokasi bagi nature lover atau lebih tepat Selatan New Zealand. Kawasan yang jauh dari pembangunan, tak tercemar dan penduduk yang sangat helpful. Di bahagian uatara dah banyak pembangunan dan sama macam bandar besar serata dunia, tak RARE. Sebelum cerita panjang, jom layan video kenapa South lagi best dari North:


Mount Cook yang menjadi salah satu mercu tanda bagi New Zealand. Tak pernah mengecewakan pengunjung yang datang dengan view yang 'jaw dropping'


Kalau dekat tengah-tengah bandar kita tak boleh dapat view macam ni. Hanya kawasan Selatan je boleh dapat!


Salah satu kelebihan South New Zealand, jauh dari light pollution, kita boleh stargazing dengan mudah.. Jangan lupa 'freeze' masa Kapten nak shoot.

Jem yang menggembirakan bila jem dengan kambing-kambing, bukan jem macam dekat KL. Stress mak!

Bagi yang minat Adrenaline Rush, Shotover jet merupakan salah satu aktiviti yang wajib cuba. Dah datang jauh-jauh takkan tengok je.

Kalau dekat Jepun famous dengan Sakura, dekat New Zealand ada Lupin. Cantik kan?


Bayangkan sepanjang perjalanan kita dapat lihat pemandangan macam ni. Confirm tak ngantuk!

Siapa dah sampai New Zealand tapi tak pergi Milford Sound, sama macam tak pergi New Zealand.

Banyak lagi tempat yang masih tak terusik dan tak ramai yang tahu kewujudan tempat ni.

Yang paling peting, dalam setiap trip, Rarecation membawa satu tema " We Go As Strangers And Come Back As One Big Family." Mulanya semua peserta malu-malu kucing, tapi lepas sehari bergaul, riuh satu kampung dibuatnya. Semua peserta yang pernah sertai kami pasti merasai pengalaman yang tak akan dapat dalam pakej-pakej percutian yang biasa. Dengan Rarecation, lepas habis trip, tak sabar nak reunion! Ukhuwah yang sangat berharga.


Untuk mereka yang tengah plan nak ke New Zealand , jom join trip musim luruh March ini. Boleh ajak geng-geng travel sekali. Masa ni kita boleh rasa suasana yang nyaman sambil piknik tepi Lake Wanaka. . Time ni jugak la sesuai kalau nak piknik tepi Tasik Wanaka sambil makan nasi lemak. Eh jangn risau, trip kita sangat flexible dan tak rushing. Boleh rileks-rileks sambil menikmati pemandangan yang buatkan kita tak sempat mengantuk pun!


Dekat New Zealand ni, semua tempat cantik sampai rasa nak berhenti dekat semua tempat untuk ambik gambar. Iye, kalau join trip kita boleh je nak berhenti tepi jalan ambik gambar. Bukan macam orang lain, boleh tengok dari dalam bas je. Kawan-kawan confirm jeles tengok gambar-gambar kita.


Bagi yang berminat untuk info penuh trip ni, boleh rujuk link : https://www.rarecation.com/pakejnewzealand


Kalau nak tanya sebarang persoalan berkaitan trip ni, boleh whatsapp terus ke

010-247 2730

509 views

© 2016 Rarecation Travel Sdn Bhd

No Lesen : KPK : 8849

No Siri : KPK/LKU/SUB 0540

Rarecation HQ

Kompleks RPWP, Lot 79979 Jalan Abim, Kampung Sungai Ramal Dalam, 4300 Kajang Selangor

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon

*Rarecation ialah entiti 100% milik badan kebajikan anak yatim dan asnaf