TTA-78
AH-28
AH-101
SVN-92
Madrid-98
MB
AH-16
Dades-238
Fes-108
MAD2-18
Dades-38
CR-7

MOROCCO-

SPAIN

Menjejak sejarah islam yang tidak diceritakan di 2 negara. Merentas selat Gibraltar 

JADUAL PERJALANAN

Jadual perjalanan ini hanya sekadar rujukan sahaja. Jadual perjalanan sebenar akan berubah untuk setiap trip kerana kembara Rarecation merupakan "Tailor Made". Perjalanan akan diubah mengikut kesesuaian ahli kembara, keadaan cuaca, musim (musim sejuk/musim luruh/musim bunga) dan situasi semasa untuk memastikan setiap pengembara beroleh pengalaman pengembaraan terbaik dan paling istimewa dari Rarecation

 
MK-12.jpg

Hari Pertama & Kedua

KUALA LUMPUR - CASABLANCA - MARRAKESH

Penerbangan ke Casablanca akan memakan masa lebih kurang 19 jam termasuk transit. Kita akan sampai di Casablanca, Morocco pada waktu pagi. Perjalanan akan diteruskan ke Marrakesh yang memakan masa selama 3 jam 45 minit menaiki minibus. Kita akan menginap di salah sebuah Riad - rumah tradisional yang mempunyai taman di ruang tengah dan diubahsuai menjadi hotel – hanya di Morocco.

 

Pasar eksotik Djema El Fna memberi pengalaman seperti berada di pentas opera. Sambil menikmati nasi Tajine Morocco kita dengar alunan seruling ular dan aksi akrobatik penghibur jalanan.  

MKTD-R-9.jpg

Hari Ketiga

MARRAKESH - AITBENHADDOU - OUAZAZATE - DADES

Perjalanan kembara gurun Sahara dimulakan awal pagi dari Marrakesh. Aitbenhaddou salah satu UNESCO World Heritage Site pasti membuat kita terpukau. Melalui Dades Gorges Valley antara jalan tertinggi di Banjaran Atlas. Bermalam di Dades.

MTF-6.jpg

Hari Keempat

DADES - TODRA GORGES - MERZOUGA DESERT AND CAMEL TREK

Sampai di Merzouga kita akan menaiki unta untuk ke desert camp. Jarang orang Malaysia dapat merasai pengalaman bermalam di Gurun Sahara. Menikmati masakan tradisi kaum Barber. Jangan runsing, khemah anda siap dengan toilet. 

Fes-c-54.jpg

Hari Kelima

MERZOUGA - ZIZ GORGES - AZROU - IFRAN - FES

Kembara kita diteruskan ke kota Fes. Melalui kawasan dipanggil Morocco’s Little Switzerland, Ifrane. Kawasan pergunungan Middle Atlas. Salji hanya ada hujung tahun. Masih boleh rasai udara sejuk di gurun afrika. Bermalam di Fes

Fes-229.jpg

Hari Keenam

FES TOUR

Hari tanpa perjalanan. Kita akan menjelahi kota Fes – salah satu imperial cities di Morocco. Keunikan perusahaan kulit dengan warna warni kolah celupan semestinya sangat menarik untuk kita lawati sebelum shopping barangan kulit. Tak lupa untuk singgah di universiti tertua di dunia, Universiti al-Qawariyyin. Malam kedua di Fes. 

Fes-123.jpg

Hari Ketujuh

FES - CHEFCHAOUEN - TANGIER

Chefchaouen pastinya membuat anda merasai seperti di Santorini, Greece. Keunikan kota lama yang berwarna biru menjadikannya satu lokasi yang wajib singgah bila ke Morocco. Teruskan perjalanan ke Tangier. Malam terakhir di Morocco sebelum berangkat ke Spain.

AH-27.jpg

Hari Kelapan

TANGIER - ALGECIRAS - RONDA

Seawal jam 8 pagi kita mulakan perjalanan rentas benua dari Afrika ke Eropah dengan menaiki feri ke Port Algeciras, Spain. Dari sini kita mula memandu sendiri. Agak rare bagi trip pelancongan biasa ke Andalusia. Bermalam di Ronda, Spain.

Madrid-133.jpg

Hari Kesebelas

GRANDA - JAE - TOLEDO - MADRID

Awal pagi ke ladang olive untuk rasai pengalaman memerah buah untuk dijadikan olive oil. Kembara diteruskan ke kota Toledo. Sebuah kota bersejarah yang dipengaruhi oleh ketamadunan Arab, Yahudi dan Kristian. Bermalam di Madrid. 

SVN-36.jpg

Hari Kesembilan

RONDA - CORDOBA - GRANADA

Kembara diteruskan ke Granada. Kita akan singgah sebentar di Cordoba untuk melihat kemegahan Mezquita – sebuah masjid yang dijadikan cathedral. Keunikan pengaruh Islam dan Kristian menjadikan Mezquita of Cordoba salah satu tempat wajib dilawati bila ke Andalusia, Spain. Teruskan perjalanan dan bermalam di Granada.

Madrid-75.jpg

Hari Kedua Belas

MADRID TOUR

Kota Madrid kita jadikan sebagai destinasi terakhir sepanjang kembara. Selain ke Royal Palace. Peminat Real Madrid FC pasti tidak sah jika tidak ke Bernabeu Stadium. Lawatan ke bilik persalinan Real Madrid pasti menjadi impian buat peminat bola sepak.

FTC-24.jpg

Hari Kesepuluh

GRANADA TOUR

Alhambra merupakan kubu terakhir Islam di Andalusia. Keunikan Alhambra menjadikannya salah satu senibina Islam terhebat yang pernah dibina. Kemuncak ketamadunan Islam di Andalusia diterjemahkan dengan kewujudan AlHambra. Bermalam di Granada

Madrid-94.jpg

Hari Tiga Belas & Empat Belas

MADRID - KUALA LUMPUR

Kita semua akan standby di airport waktu pagi untuk ambil penerbangan ke Kuala Lumpur. Selamat tiba di KL keesokan harinya dengan pengalaman ke Morocco dan Spain yang paling RARE dalam hidup anda. 

INFO LANJUT & HARGA

Fahami terma & syarat, mode kembara dan info penting yang di kongsikan disini sebelum anda menyertai kembara kami.

Keunikan Rarecation apabila kita membawa konsep pengembara bukan pelancong, "we came as strangers and comeback as family " adalah moto Rarecation maka kembara kami ini  tidak sesuai untuk mereka yang "kera sumbang", "diva" dan "berat tulang".

 

Pastinya anda tidak mempunyai ciri-ciri tersebut, jadi jangan lepaskan peluang merasai pengalaman kembara luar biasa yang membuatkan ramai orang ketagihan untuk merasakannya semula

 

Penginapan pilihan kita adalah Apartment yang selesa. Kelebihan menginap di apartment kita mempunyai dapur, ruang tamu yang lapang.

 

Cuma perlu berkompromi untuk tandas kerana bukan semua apartment mempunyai tandas di dalam bilik.

Penginapan di apartment juga memberikan kita pengalaman untuk menginap di tempat yang unik dengan pemandangan yang cantik yang hotel biasa tidak dapat berikan

Pengangkutan

Kita akan menggunakan MPV besar dan selesa boleh memuatkan 6-7 orang dalam satu masa beserta muatan luggage.

Untuk kapasiti 20 orang, kita akan menggunakan 3 - 4 kenderaan dengan konsep self drive. 

 

Kelebihan kita menggunakan mode kenderaan kecil kita ada flexibility  dan mudah masuk, berhenti di tempat RARE yang tidak dilawati oleh syarikat travel biasa. 

Penginapan

Penerbangan

Berbeza dengan pakej biasa, Rarecation tidak mempunyai mana-mana airlines yang tetap untuk setiap pakej. Pihak Rarecation akan memilih penerbangan mengikut kesesuaian masa dan kekosongan.

Ketidaktetatapan di dalam pilihan penerbangan juga  memberikan satu kelebihan pada pengembara kita untuk memilih untuk pergi lebih awal atau pulang lebih lewat. Jika berminat untuk mendapat penerbangan yang berbeza dengan kumpulan, pihak rarecation akan carikan penerbangan yang sesuai dan pemakluman jumlah tambahan harga jika ada

Untuk kedudukan tempat duduk di dalam penerbangan. Ianya akan ditentukan oleh syarikat penerbangan.

 

Jika mahu tempat duduk yang tetap, pihak kami akan semak kos tambahan dari syarikat penerbangan untuk pembelian tempat duduk 

TARIKH PERLEPASAN

 • 25 Nov - 08 Dec 2019       

HARGA TERMASUK

1. Penerbangan pergi balik

2. Sewaan Kereta

3. Minyak & tol (jika ada) sepanjang perjalanan

4. Penginapan (Local house/Apartment)

5. Makan (half-board)

6. Insuran perjalanan untuk warganegara Malaysia

7. Baju Rarecation edisi terhad

8. Kelas fotografi percuma dari Saiful Nang Academy

 

HARGA TIDAK TERMASUK

1. Makan di luar

2. Lokasi berbayar

3. Perbelanjaan peribadi

KATEGORI KEMBARA 

MEDIUM RARE

Ingin membawa keluarga dan mahu juga mengalami pengalaman pengembaraan. Kembara MEDIUM RARE kami masih sesuai untuk keluarga dan anda masih dapat pengalami lokasi yang Rare. Jadual lebih padat namun kebiasaannya malam adalah Free n Easy. Pengembaraan pula dengan kereta atau pun Coaster.

PENYERTAAN MAKSIMA : 25 ORANG

 

HARGA PENUH

RM 12,080 / pax (single)

RM 11,780 (berdua atau lebih)

RM 11,580 ( 2- 11 Tahun)

RM 3,880 ( 0 - 23 bulan)

HARGA TANPA TIKET PENERBANGAN

RM 9,580 / pax (single)

RM 9,280 (berdua atau lebih)

RM 9,080 ( 2- 11 Tahun)

RM 3,380 (0-23 bulan)

WARGA SINGAPURA

***perlepasan dari Singapura

HARGA PENUH

SGD 4,180 / pax (single)

SGD 4,080 (berdua atau lebih)

SGD 4,020 ( 2- 11 Tahun)

SGD 1,440 ( 0 - 23 bulan)

HARGA TANPA TIKET PENERBANGAN

SGD 3,200 / pax (single)

SGD 3,100 (berdua atau lebih)

SGD 3,040 ( 2- 11 Tahun)

SGD 1,130 (0-23 bulan)

TERMA & SYARAT

 • Aturcara pakej lawatan, harga & jadual penerbangan adalah tertakluk kepada sebarang perubahan dan keadaan semasa.

 • Sila rujuk kepada pihak kami sebelum membuat sebarang pembelian tiket penerbangan domestik.

 • Susunan bilik untuk setiap kembara adalah berbeza dan bergantung kepada kesesuaian ahli kembara dan kekosongan semasa tempahan.

 • Susunan bilik antara 2 - 6 orang sebilik. Bilik berdua akan diberikan keutamaan pada pasangan suami isteri

 • Manakala bilik dengan kapasiti lebih dari 2 orang biasanya akan diberikan kepada keluarga atau pengembara solo yang mempunyai bilangan ganjil 

 • Tidak semua hotel menyediakan bilik jenis double (1 katil queen). Sekiranya tiada, jenis bilik twin sharing (2 katil single) akan digunakan.

 • Peserta perlu membaca TERMA & SYARAT terlebih dahulu sebelum bersetuju mengikut pakej lawatan ini

 • Bayaran deposit untuk penyertaan adalah RM1000 seorang. Pembayaran boleh di buat terus kepada akaun RARECATION TRAVEL SDN BHD MAYBANK : 5622 6352 9023

 • Dukacita dimaklumkan, sebarang pembatalan dari pihak peserta, pembayaran yang dibuat tidak dapat dipulangkan.

 • Sekiranya pembatalan dari pihak Rarecation akibat faktor luar (bencana alam, pengeboman dan sebagainya) pihak kami akan memulangkan deposit yang masih belum dibelanjakan (tempahan kereta, hotel dan sebagainya)

 • Setiap perjalanan kami akan kami rakamkan dalam bentuk foto dan video. Foto dan video yang dirakamkan akan digunakan sebagai bahan promosi .

 • Jika anda tidak selesa dengan perkara tersebut, sila berdiri di belakang kamera ketika rakaman dibuat.

 • Salinan foto tersebut juga akan diberikan kepada para peserta selesai dari setiap kembara kami.

 • Baca terma dan syarat penuh di sini : TERMA DAN SYARAT RARECATION

SAYA BERMINAT

Terima kasih, pihak kami akan hubungi anda dengan segera