DSC05675
DSC05686
DSC07568
DSC04887
DSC04972
DSC05994
DSC06336
DSC05735
DSC04582
DSC04131
DSC03675
DSC03859

CENTRAL EUROPE

Dari kota klassik eropah ke kawasan pergunungan Alps di Austria. Mengembara ke 3 negara Eropah, Czech - Austria - Germany. Tiada yang seumpamanya

Kembara ini terhad untuk 14 orang sahaja

JADUAL PERJALANAN

Jadual perjalanan ini hanya sekadar rujukan sahaja. Jadual perjalanan sebenar akan berubah untuk setiap trip kerana kembara Rarecation merupakan "Tailor Made". Perjalanan akan di ubah mengikut kesesuaian ahli kembara, keadaan cuaca, musim (musim sejuk/musim luruh/musim bunga) dan situasi semasa untuk memastikan setiap pengembara beroleh pengalaman pengembaraan terbaik dan paling istimewa dari Rarecation. Untuk trip Central Europe, Trip ini mungkin akan bermula di Munich atau di Vienna, bergantung kepada keadaan semasa, namun, akan disedia maklum kepada semua peserta yang terlibat dan tiada kekurangan hari dan aktiviti yang akan berlaku.

 
30588893607_4318d4ea17_z.jpg

Hari Pertama 

KUALA LUMPUR 

Kita akan bersiap awal dan bersama-sama berkumpul di KLIA. Bersedia untuk melalui pengalaman 'rare' bersama kami di rarecation.​

41478224985_e8a45b92ea_z.jpg

Hari Kedua

MUNICH

Setibanya kita di Ibu negara Jerman, kita akan menghala ke Dachau, di mana sebuah perkampungan yang akan menjadi tempat penginapan kita sebagai satu 'keluarga' besar.

Setelah ketibaan semua peserta, pengembaraan kita akan di mulakan dengan menuju ke Munich. Sehingga lewat petang kita akan menjelajah sekitar Munich dan lewat petang kita akan pulang ke rumah. Kemudian kita bersama-sama menyediakan makan malam bersama-sama. Suasana keakraban ini lah yang akan kita bina sepanjang 13 hari kita bersama di Rarecation. Suasana kenduri Melayu, di bumi Eropah.

Selepas 'berkenduri' kita boleh berehat untuk persediaan pengembaraan yang akan bermula pada esok pagi. Sudah tentu kita rasa teruja dan tak sabar untuk memulakan jelajah Eropah Tengah kita.

45530217771_90e088c52b_z.jpg

Hari Ketiga

MUNICH - PRAGUE

Pada pagi ini, kita akan bersiap-siap untuk memulakan perjalanan menjelajah Eropah Tengah kita. Selepas bersarapan pagi, kita akan menuju ke Prague, iaitu Ibukota Negara Republik Czech. Dalam perjalanan itu nanti, kita tidak akan menaiki bas pelancong seperti kebiasaan pakej pelancongan yang lain, tetapi kita akan sama2 berkonvoi.

 

Boleh anda bayangkan keseronokan berkonvoi bersama ahli keluarga dari Kuala Lumpur untuk balik ke kampung, tetapi untuk trip ini, kita berkonvoi dari kota Munich ke kota Prague, sudah tentu pengalaman dan pemandangan yang menyeronokkan. Perjalanan kira-kira 5-6 jam, dan kita akan singgah ke kawasan-kawasan menarik sepanjang perjalanan kita nanti. Sudah tentu kita cuba rakamkan gambar-gambar di tempat-tempat menarik, dan akan mendapat bimbingan Fotografi dari Saiful Nang Academy.

Setibanya di Prague, sampai di rumah penginapan dan telah berehat dan bersiap-siap, kita akan beraktiviti di sekitar Prague, dan melawat kota Istana-istana lama di zaman pertengahan seperti Prague Castle dan pelbagai lagi. Sudah hampir malam kita pulang ke rumah, bersiap-siap untuk makan malam bersama dan berehat. Keesokannya kita akan kembali menyusuri kota2 Prague dengan lebih dalam.

25249635677_b4f03cafd4_z.jpg

Hari Keempat

PRAGUE

Pada hari ini, kita akan melakukan aktiviti Tour bandar Prague. Kita akan bermula menjelajah seluruh kota Prague seperti di Old Town Square & bangunan menara Jam Astronomi yang sememangnya terkenal di Republik Czech ini. Kemudian kita menyaksikan pemandangan indah Charles Bridge. Antara lain yang kita akan lawati adalah seperti House of the Black Madonna, View of Prague Castle dan banyak lagi. 

Pastinya pengalaman menjelajah ke pelusuk kota Prague akan menjadi antra pengalaman indah anda di Republik czech. Pada waktu ini, peluang untuk anda menghasilkan gambar2 street di sekitar Prague dan mampu membawa pulang gambar2 yang bernilai tinggi. Berlatarbelakangkan bangunan2 yang berekabentuk klasik sebelum zaman perang, mampu menghasilkan gambar2 romantik klasik untuk mereka yang menyertai kami secara berpasangan.

Bagi mereka yang suka shopping, kita pergi ke pasar-pasar untuk membeli belah atau untuk dapatkan sedikit cenderahati di Kota Prague. Setelah sehari suntuk kita menjelajah kota Prague, lewat petang atau malam kita akan berehat untuk persediaan menyambung perjalanan di esok hari. 

39410215434_76659e74ba_z.jpg

Hari Ketujuh

VIENNA - SALZBURG

Hari ini, kita akan menikmati perjalanan indah yang panjang dari Vienna menuju ke Salzburg.

Dengan ini bermula la fasa pengembaraan kita tentang Alam Semulajadi di kawasan pergunungan Banjaran Bavaria di kawasan Austria.

Perjalanan mengambil masa kira-kira 6 jam termasuk waktu rehat. Dalam perjalanan, kita akan singgah di sebuah tasik yang indah yang berlatar belakangkan pergunungan yang cantik sambil menikmati lunch picnic.

Setelah merakamkan sebanyak photo yang mungkin, perjalanan kita akan disambung menuju ke Salzburg.

41657215314_989d646618_z.jpg

Hari Kesepuluh

SALZBURG - DACHSTEIN

Keindahan pemandangan di negara Austria adalah sesuatu yang tidak dapat dipertikaikan. Melihat banjaran Alps dengan kesan salji di puncak, sudah pasti akan membuat anda terpukau dengan keindahan landskap semulajadinya. Setelah bersiap sedia bersarapan, kita akan bertolak ke Dachstein anggaran satu jam perjalanan dari rumah kita.

Hari ini, kita akan menikmati pemandangan Alps pada sudut yang berbeza. Saksikan dan alami sendiri keindahan banjaran Alps dari sisi atas apabila kita melalui jambatan gantung yang tertinggi di Austria. Pastinya pengalaman Wow yang akan kami berikan kepada anda.

40122403441_cb1eb469d2_z.jpg

Hari Kelima

PRAGUE - VIENNA

Selepas kita bersarapan dan selesai bersiap, kita akan memulakan perjalanan menuju ke Ibu Kota Austria yang terletak di sebelah Timur iaitu, Vienna. Vienna terkenal dengan seni bangunan klassik serta perkembangan Muzik Klassik Mozart.

Perjalanan mengambil masa kira-kira 5 ke 6 jam termasuk waktu rehat. KIta akan memandu secara santai untuk sampai ke Vienna.

Dalam perjalanan kita akan singgah di sebuah taman yang indah terletak di tengah-tengah perjalanan antara Prague dan Vienna di Austria untuk menikmati Picnic Lunch. Setelah itu perjalanan akan di sambung semula menuju ke Vienna.

41657224304_121117dcf3_z.jpg

Hari Kelapan

SALZBURG - HALLSTATT

Pagi ini kita akan bersiap-siap untuk perjalanan ke Salzburg. Daripada sini, maka bermulalah pengembaraan kita untuk memburu pemandangan semulajadi yang indah. Salzburg adalah satu kota besar yang berhampiran dengan Banjaran Alps. Dari situ, kita berpeluang menikmati pemandangan-pemandangan indah dengan berlatarbelakangkan banjaran Alps.

Dalam perjalanan kita, kita akan singgah di Hallstatt. Hallstatt adalah perkampungan unik yang sangat cantik. Ia pernah dianugerahkan sebagai perkampungan yang tercantik di dunia dan kini di namakan sebagai salah satu tapak UNESCO. Kita akan menikmati pemandangan di sini selama beberapa jam, sebelum kita meneruskan perjalanan ke Kota Salzburg.Setibanya di Salzburg, kita akan masuk dan bersiap-siap dirumah dan kita akan terus ke Kota Salzburg.

26248206248_d8065397fa_z.jpg

Hari Ke Sebelas

MUNICH - KL

Hari ini adalah hari terakhir kita melalui pengalaman bersama sebagai satu keluarga besar di tengah-tengah eropah. Setelah bersiap sedia bersarapan, kita akan bertolak ke Kota Munich. Kita akan terus ke Lapangan Terbang Munich untuk menghantar anda pulang. Semoga pengalaman indah anda bersama Rarecation akan terus diabadikan dalam diri anda.

Kita akan ke tempat shopping sekiranya masa mengizinkan dan sekiranya anda mahu mencari beberapa cenderahati untuk di bawa pulang ke Malaysia.

25249565927_1b939a82b8_z.jpg

Hari Keenam

VIENNA

Hari ini, kita akan menjelajah ke seluruh pelusuk Vienna. Ia adalah Ibukota negara Austria. Austria juga terkenal dengan bangunan senibina klasik yang cantik, serta keindahan landskap semulajadi.

Sepanjang hari kita akan menjelajah sekitar Vienna. Terdapat beberapa tempat menarik yang harus di lawati di Vienna seperti Vienna Town Hall serta menikmati keindahan senibina Stephan Church yang berusia beratusan tahun.

Jika kita bernasib baik, kita berpeluang menikmati Alunan Orkestra secara LIVE di Vienna atas kehendak peserta yang berminat.

28341175729_84b9cd1761_z.jpg

Hari Kesembilan

SALZBURG - BERCHTESGADEN

Hari ini, kita akan menikmati keindahan semulajadi dengan berlatarbelakangkan Alps. Kita bersiap-siap untuk ke Taman Negara, Berchtesgaden. Rasai pengalaman menaiki bot di tasik antara yang tercantik di dunia iaitu di Konigsee Lake. Anda bole saksikan sendiri betapa jernihnya air tasik itu, sehingga akan anda boleh melihat bot seolah-olah terapung di udara.

Di sini juga, kita akan bersama-sama menikmati kecantikan alam semulajadi dengan berlatarbelakangkan pergunungan Jenabahn. Keindahan yang tidak dapat digambarkan dengan kata-kata jika anda melihat sendiri pada gambar. Bayangkan saja jika anda berada di sana.

Kita juga akan melawat Hitler's Eagles Nest. Bangunan unik yang bersejarah ini siap dibina pada tahun 1939 adalah sempena ulangtahun Hitler yang ke-50 ketika eranya. Pemandangan yang menakjubkan, pasti anda tidak akan rasa kecewa bila berada di sana.

39410397744_6e692582db_z.jpg

Hari Kedua Belas

Ketibaan semua peserta di KLIA.

INFO LANJUT & HARGA

Fahami terma & syarat, mode kembara dan info penting yang di kongsikan disini sebelum anda menyertai kembara kami.

Keunikan Rarecation apabila kita membawa konsep pengembara bukan pelancong, "we came as strangers and comeback as family " adalah moto Rarecation maka kembara kami ini  tidak sesuai untuk mereka yang "kera sumbang", "diva" dan "berat tulang".

 

Pastinya anda tidak mempunyai ciri-ciri tersebut, jadi jangan lepaskan peluang merasai pengalaman kembara luar biasa yang membuatkan ramai orang ketagihan untuk merasakannya semula

 

Penginapan pilihan kita adalah Apartment yang selesa. Kelebihan menginap di apartment kita mempunyai dapur, ruang tamu yang lapang.

 

Cuma perlu berkompromi untuk tandas kerana bukan semua apartment mempunyai tandas di dalam bilik.

Penginapan di apartment juga memberikan kita pengalaman untuk menginap di tempat yang unik dengan pemandangan yang cantik yang hotel biasa tidak dapat berikan

Pengangkutan

Kita akan menggunakan MPV besar dan selesa boleh memuatkan 7-8 orang dalam satu masa beserta muatan luggage.

Kelebihan kita menggunakan mode kenderaan kecil kita ada flexibility  dan mudah masuk, berhenti di tempat RARE yang tidak dilawati oleh syarikat travel biasa. 

Penginapan

Penginapan

 

Berbeza dengan pakej biasa, Rarecation tidak mempunyai mana-mana airlines yang tetap untuk setiap pakej. Pihak Rarecation akan memilih penerbangan mengikut kesesuaian masa dan kekosongan.

Ketidaktetatapan di dalam pilihan penerbangan juga  memberikan satu kelebihan pada pengembara kita untuk memilih untuk pergi lebih awal atau pulang lebih lewat. Jika berminat untuk mendapat penerbangan yang berbeza dengan kumpulan, pihak rarecation akan carikan penerbangan yang sesuai dan pemakluman jumlah tambahan harga jika ada

Untuk kedudukan tempat duduk di dalam penerbangan. Ianya akan ditentukan oleh syarikat penerbangan.

 

Jika mahu tempat duduk yang tetap, pihak kami akan semak kos tambahan dari syarikat penerbangan untuk pembelian tempat duduk 

TARIKH PERLEPASAN

 • 08 - 19 Apr 2020

 • 08 - 19 Jul 2020

 • 02 - 13 Oct 2020

HARGA TERMASUK

1. Penerbangan pergi balik

2. Sewaan Kereta

3. Minyak & tol (jika ada) sepanjang perjalanan

4. Penginapan (Local house/Apartment)

5. Makan (half-board)

6. Insuran perjalanan untuk warganegara Malaysia

7. Baju Rarecation edisi terhad

8. Kelas fotografi percuma dari Saiful Nang Academy

 

HARGA TIDAK TERMASUK

1. Makan di luar

2. Lokasi berbayar

3. Perbelanjaan peribadi

KATEGORI KEMBARA 

MEDIUM RARE

Ingin membawa keluarga dan mahu juga mengalami pengalaman pengembaraan. Kembara MEDIUM RARE kami masih sesuai untuk keluarga dan anda masih dapat pengalami lokasi yang Rare. Jadual lebih padat namun kebiasaannya malam adalah Free n Easy. Pengembaraan pula dengan kereta atau pun Coaster.

PENYERTAAN MAKSIMA : 25 ORANG

 

HARGA PENUH

RM 10,830 / pax (single)

RM 10,530 (berdua atau lebih)

RM 10,330 ( 2- 11 Tahun)

RM 3,450 ( 0 - 23 bulan)

HARGA TANPA TIKET PENERBANGAN

RM 7,830 / pax (single)

RM 7,530 (berdua atau lebih)

RM 7,330 ( 2- 11 Tahun)

RM 2,450 (0-23 bulan)

WARGA SINGAPURA

***perlepasan dari Singapura

HARGA PENUH

SGD 3,760 / pax (single)

SGD 3,660 (berdua atau lebih)

SGD 3,600 ( 2- 11 Tahun)

SGD 1,300 ( 0 - 23 bulan)

HARGA TANPA TIKET PENERBANGAN

SGD 2,610 / pax (single)

SGD 2,510 (berdua atau lebih)

SGD 2,450 ( 2- 11 Tahun)

SGD 820 (0-23 bulan)

TERMA & SYARAT

 • Aturcara pakej lawatan, harga & jadual penerbangan adalah tertakluk kepada sebarang perubahan dan keadaan semasa.

 • Sila rujuk kepada pihak kami sebelum membuat sebarang pembelian tiket penerbangan domestik.

 • Susunan bilik untuk setiap kembara adalah berbeza dan bergantung kepada kesesuaian ahli kembara dan kekosongan semasa tempahan.

 • Susunan bilik antara 2 - 6 orang sebilik. Bilik berdua akan diberikan keutamaan pada pasangan suami isteri

 • Manakala bilik dengan kapasiti lebih dari 2 orang biasanya akan diberikan kepada keluarga atau pengembara solo yang mempunyai bilangan ganjil 

 • Tidak semua hotel menyediakan bilik jenis double (1 katil queen). Sekiranya tiada, jenis bilik twin sharing (2 katil single) akan digunakan.

 • Peserta perlu membaca TERMA & SYARAT terlebih dahulu sebelum bersetuju mengikut pakej lawatan ini

 • Bayaran deposit untuk penyertaan adalah RM1000 seorang. Pembayaran boleh di buat terus kepada akaun RARECATION TRAVEL SDN BHD MAYBANK : 5622 6352 9023

 • Dukacita dimaklumkan, sebarang pembatalan dari pihak peserta, pembayaran yang dibuat tidak dapat dipulangkan.

 • Sekiranya pembatalan dari pihak Rarecation akibat faktor luar (bencana alam, pengeboman dan sebagainya) pihak kami akan memulangkan deposit yang masih belum dibelanjakan (tempahan kereta, hotel dan sebagainya)

 • Setiap perjalanan kami akan kami rakamkan dalam bentuk foto dan video. Foto dan video yang dirakamkan akan digunakan sebagai bahan promosi .

 • Jika anda tidak selesa dengan perkara tersebut, sila berdiri di belakang kamera ketika rakaman dibuat.

 • Salinan foto tersebut juga akan diberikan kepada para peserta selesai dari setiap kembara kami.

 • Baca terma dan syarat penuh di sini : TERMA DAN SYARAT RARECATION

SAYA BERMINAT

Terima kasih, pihak kami akan hubungi anda dengan segera

VIDEO KEMBARA

Saksikan sendiri kegembiraan mereka yang telah menyertai kembara kami. Kegembiraan tidak boleh di buat buat