June 8, 2017

Sekiranya kita travel ke negara jepun, bunga sakura tidak lagi asing bagi kita. Tumbuhnya bak cendawan pada musim bunga menjadi daya tarikan untuk kita travel ke jepun. Sama seperti sakura, tapi pada musim luruh pula ialah guguran dedaun kemerahan dan kekuningan yang l...

June 7, 2017

Terasa nak tak kita mengembara dari Istanbul ke London dengan keretapi, kapal laut dan bas? Memang orang tak pernah buat, tapi tak bermakna kita tak boleh buat.

Kita bermula di melawat kota istanbul, melihat kehebatan senibina Hagia Sophia dan juga Masjid Biru. 2 bangun...

May 29, 2017

Ramai yang ke Balkan tidak menyinggah ke destinasi ini

LAKE BLED


Pagi pagi kita menghirup kopi panas bersama nasi lemak menikmati Tasik terpencil di Slovenia yang terletak belatarbelakangkan banjaran Julian Alps. Keindahan tasik ini membawa kita ke alam fantasi, dengan...

April 12, 2017

Tatkala orang begitu terpesona dengan jepun kerana Keretapi Laju, sakura, tidak ramai yang mahu menghargai keindahan Jepun pada waktu musim Luruh. Masa musim Sakura sahaja, bilik hotel besar jamban pun laku harga mahal tapi masa autumn orang pulak jarang nak datang sin...

April 11, 2017

Ramai yang tidak tahu bahawa menjadi kebiasaan bagi syarikat penerbangan untuk membuat "overbooked". Tempahan tiket melebihi jumlah seat yang ada menyebabkan penumpang yang sudah membeli tiket tiada tempat duduk. 

Ini lah yang terjadi baru baru ini di United Airlines di...

April 11, 2017

Ingin ke luar negara ?

Pastikan anda mengaktifkan fungsi pengeluaran duit melalui ATM terlebih dahulu. Kad atm kita boleh mengeluarkan duit di mana mana atm di seluruh dunia yang mempunyai fungsi ATM PLUS

Pastikan kad ATM anda mempunyai fungsi ATM PLUS INI

3 kepentingan u...

March 22, 2017

Musim bunga akan kembali pada April ini,jika di Jepun, inilah waktu ketibaan pohon sakura, merubah landskap Jepun menjadi ke "pink" an. Bagi masyarakat Jepun, bermulanya sakura berkembang ini waktu bermulanya tahun baru. Mereka akan menikmati sepenuhnya waktu sakura be...

March 13, 2017

Dahulu kami pernah menanam cita cita untuk mengumpul dana khas bagi menghantar anak anak dan warga asnaf mengerjakan umrah selepas pembiayaan pembangunan RPWP cukup. Waktu itu ia sekadar azam yang belum pasti bagaimana ia akan terlaksana.

Alhamdulillah, Allah tunaikan h...

March 2, 2017

"Pagi pagi kita sembang perihal hal semasa sambil pekena kopi muar famous 434 dengan cengkodok labu dengan pemandangan berlatarbelakangkan pergunungan ALPS, pelancong tak dapan rasa pengalaman macam ni"

- Foto dari kembara Alpsventure 2015

KEPUASAN SEBAGAI TRAVELER

Siap...

February 27, 2017

Google Maps merupakan salah satu applikasi navigasi utama bagi seorang pengembara. Google maps juga membenarkan anda untuk menggunakan applikasi ini tanpa penggunaan internet. Kami kongsikan caranya di sini

1. Pastikan anda mempunyai akses internet dahulu.

2. Pilih lokas...

Please reload

INFO LANJUT
Isi info anda disini untuk mendapatkan info terkini untuk kembara kami
Recent Posts

September 19, 2017

Please reload

Archive
Please reload

Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Instagram Social Icon