July 11, 2017

Dalam pengembaraan Balkan kami yang lepas, kami berpeluang untuk menjelajah sebuah lokasi yang diakui oleh penduduk Slovenia, kami merupakan rakyat Malaysia yang pertama menakluk gunung Vogel Bohinj, gunung yang masih diselaputi salji pada musim luruh.

Lokasi kit...

July 9, 2017

Skytrax World Airline Awards, adalah digambarkan sebagai "Oscars of the aviation industry", penghargaan untuk industri penerbangan dunia, dan penanda aras global kecemerlangan syarikat penerbangan yang di samakan dengan Anugerah Oscar dalam industri perfileman antaraba...

July 5, 2017

Switzerland adalah salah satu negara yang kaya dengan landskap dan bentuk muka bumi yang menarik. Memang ramai yang mengimpikan untuk pergi ke negara pemproses coklat terbesar di dunia dan pembuatan jam tangan yang berkualiti di dunia itu. Namun, pergi seorang saja tan...

July 4, 2017

Mahu tak menangis, kalau tempat rare begini dijelajahi dengan kereta berpandukan citarasa Malaysia. Golek-golek atas snow, dengan air terjun cantik, dan pemandangan yang menakjubkan…woww! malas nak cerita, tengok video ini…baru feel

Geng Rarecation telah melangkah sendi...

July 4, 2017

Serbia, negara yang mencetuskan perang saudara yang kemudiannya berubah menjadi perang agama di semenanjung Balkan melalui gerakan Yugoslavia People's Army (JNA). Peperangan yang beri kesan mendalam kepada saudara kita di Bosnia sehingga kini, untuk mengetahui bagaiman...

July 3, 2017

Slovenia, salah sebuah negara yang pernah bersatu dalam Socialist Federal Republic of Yugoslavia (SFR Yugoslavia) juga dikenali sebagai negara-negara semenanjung Balkan yang diilhamkan dan dipimpin oleh Josip Broz Tito.

Slovenia keluar daripada SFR Yugoslavia pad...

June 21, 2017

1. Bekalan makanan.


Kerisauan teragung apabila kita ke tempat asing, “Nak makan apa ni kat sana?” Walaupun sekarang ni Jepun sangat prihatin dan bersungguh untuk melengkapkan prasarana makanan halal dan ruang solat untuk pelancong muslim, namun concern ‘tekak cannot go...

June 20, 2017

KEMBARA SAKURA JEPUN RARECATION.

Satu perjalanan mengubah dimensi dan persepsi melancong ke luar negara.

Shinkasen untuk ke Osaka dari stesen JR Shinagawa

Inilah Shinkasen yang abam naik dari Tokyo ke Osaka. Menggunakan JR Pass Nationwide yang dibeli awal di Malaysia dan...

June 15, 2017

Satu perjalanan mengubah dimensi dan persepsi melancong ke luar negara.

Bunga Sakura, sebelah stesen Namba JR.

Sebelum ini, abam biasanya keluar negara (taklah banyak sangat pun…) bersama teman yang telah biasa kenegara tersebut atau ada supir menanti. Tak perlu risau ke...

June 12, 2017


PENGALAMAN MENUSUK KALBU. Mengembara di sebuah negara yang sangat dekat dengan hati kita, iaitu Bosnia dan Herzegovina. Usah keliru, Bosnia dan Herzegovina adalah sebuah negara yang sama, lebih dikenali dengan singkatan Bosnia.

Socialist Federal Republic of...

Please reload

INFO LANJUT
Isi info anda disini untuk mendapatkan info terkini untuk kembara kami
Recent Posts

September 19, 2017

Please reload

Archive
Please reload

Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Instagram Social Icon