December 30, 2016

Yooshh~~Coretan bahagian ke-4, pagi ini peserta masak ramai-ramai. Sedap betul! Macaroni, Wedges, ini lah antara keunikan Rarecation, makan bersama, sejuk okey! Nasihat saya, kalau tak nak cover lengan, malas nak pakai jaket, make sure cover tengkuk. Masuk hari ke-4 sa...

December 29, 2016

Hari kedua, seawal jam 4.00 pagi kami bersiap untuk check out dan menuju ke Switzerland! Semua telah siap packing, Kak Farah & the team pula buat bubur untuk santapan kami nanti.


Kami selesaikan solat Subuh dahulu dan meneruskan perjalanan. Kami singgah sebentar berseb...

December 28, 2016

Awal pagi kami bangun untuk menerima kedatangan peserta, kalau di Eropah ni, jam 3 pagi dah segar sebab di Malaysia waktu dah 9 pagi.

Rebus macaroni, saya panaskan susu dan cheese, dapat lah macaroni & cheese untuk sarapan pagi.

Al-maklumlah, bukan mudah nak dapatkan...

December 27, 2016

Pertama sekali kami nak beritahu setiap kapten kembara kami adalah jurufoto. Kenapa?

1. Agar semua yang travel bersama kami dapat gambar yang cantik

2. Lokasi yang di pilih semua cantik dengan kos yang rendah (biasa jurufoto jarang ke lokasi berbayar, kita biasa ke lokas...

December 27, 2016

Dua hari saya bermeditasi untuk persediaan mental dan fizikal.

"Betul ke sebulan nak mengembara ni? Tiada kawan, tiada keluarga, tiada teman, hanya peserta yang tukar-tukar, dan saya seorang jurufoto, dilantik menjadi kapten termuda Rarecation, menghadapi, menguruskan p...

December 20, 2016

Pandangan dari padang tawaf berhampiran Makam Ibrahim. Kerajaan Saudi sekarang sedang rancak untuk menaikkan hotel-hotel highrise sekeliling Masjidilharam. Ada juga yang cakap itu capitalism tapi bila dilihat secara positif selepas ini hotel-hotel akan menjadi dekat. J...

December 20, 2016

Permukaan muka bumi dengan lumut hijau macam karpet ni masa summer rasa lagi lembut dari comforter Toto ke Narita ke. Bawak jer sleeping bag dah boleh golek-golek atas ni. Perghh memang heaven dan bukan sikit, ada banyak pulak tu tempat macam ni. Jalan-jalan kat Icelan...

December 20, 2016

Selepas perang Komunis dan Sosialis, negara Balkan menyimpan pelbagai Khazanah terhebat di Eropah. Negara Balkan ini bermula dari Albania, Bosnia & Herzegovina, Bulgaria, Croatia, Greece, Macedonia, Montenegro, Romania, Serbia, Slovenia dan Bahagian Eropah Turki. Walau...

December 19, 2016

Bayangkan kita tengah pekena kopi panas 434 bukan di dalam hotel 5 bintang tapi di bawah ribuan bintang langit New Zealand. Di New Zealand, jangan jadi budak baik sangat, sila keluar malam sebab sangat rugi tak menikmati gugusan bintang kat sini. Siapa cakap ini gambar...

December 17, 2016

Ni cara kita breakfast di Swiss. Makan cekodok sambil cicah sambal ikan bilis duduk sambil ngadap background gunung ganang. 

Ha kalau nak tau gunung yg dibelakang tu adalah sempadan antara Swiss dan France. Dan tempat ni juga sangat dekat dengan tasik geneva yg seluas...

Please reload

INFO LANJUT
Isi info anda disini untuk mendapatkan info terkini untuk kembara kami
Recent Posts

September 19, 2017

Please reload

Archive
Please reload

Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Instagram Social Icon

© 2016 Rarecation Travel Sdn Bhd

No Lesen : KPK : 8849

No Siri : KPK/LKU/SUB 0540

Rarecation HQ

Kompleks RPWP, Lot 79979 Jalan Abim, Kampung Sungai Ramal Dalam, 4300 Kajang Selangor

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon

*Rarecation ialah entiti 100% milik badan kebajikan anak yatim dan asnaf