Pengalaman Kapten Pengembaraan Switzerland Alps : Bahagian V

January 4, 2017

Sejuk~~~~~ Pagi itu jam 6.00am saya berada di bilik air. Alamak, nak melabur saham pula dan, tiada pili air. Allahu. teringatlah sewaktu di sekolah kita belajar beristinjak. Kalau nak mandi air panas, di kenakan cas CHF1.50 untuk 3 minit. Kalau convert boleh gila. HAHAHAHA Ada peserta yang kawan dari Switzerland belanja. hehehe

 


Pemandangan di luar campsite kami. Memang cantik.
 

Peserta semua dah sedia, kami akan ke Zurich dahulu, ibu negara Switzerland, sebuah bandar termahal di negara termahal. Jaga-jaga lah di pekan Zurich ini, traffic light dia 3 saat sahaja.

 

Kalau ikutkan Map, Zurich sangat jauh dan kita perlu travel up to 250 km, tapi dah sampai Malaysia, takkan tak sampai KL? Sama dengan Swiss, takkan tak sampai Zurich!
 

Terjumpa bangsa Malaysia, yang telah menjadi Permanent Resident di Swiss. 

Swiss Centrale. Jam 2 petang kita perlu keluar dari Kota Zurich, sebab penginapan kita malam itu di Interlaken. Keluar kami dari parking, sebuah kenderaan Abang Ali terpisah, dengan jarak 45 minit! Alamak. Kami teruskan perjalanan, Abang Ali memandu kereta Alfa Romeo Sport, pasti melesit! Sebab kami baru sampai kat check point bawah ni, Abang Ali dah sampai.
 

 

Super duper cantik lokasi ni.. Ya Allah.. Macam lukisan!

 

 

Alhamdulillah, tiba juga kami di campsite sekitar Interlaken.

 

 

Sambil menikmati sunset, sebahagian dari peserta memasak, dan sebahagian lain mengemas. Alhamdulillah selesai pengembaraan hari ke 4 Rarecation 20. Saya pula, ada 25 hari lagi..

 

 

Sertai Trip Switzerland Alps bersama Rarecation 2017!


 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

INFO LANJUT
Isi info anda disini untuk mendapatkan info terkini untuk kembara kami
Recent Posts

September 19, 2017

Please reload

Archive
Please reload

Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Instagram Social Icon

© 2016 Rarecation Travel Sdn Bhd

No Lesen : KPK : 8849

No Siri : KPK/LKU/SUB 0540

Rarecation HQ

Kompleks RPWP, Lot 79979 Jalan Abim, Kampung Sungai Ramal Dalam, 4300 Kajang Selangor

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon

*Rarecation ialah entiti 100% milik badan kebajikan anak yatim dan asnaf