JEPUN SAKURA

Setahun sekali sahaja untuk merasai keindahan Jepun bersama bunga Sakura.

JADUAL PERJALANAN

Jadual perjalanan ini hanya sekadar rujukan sahaja. Jadual perjalanan sebenar akan berubah untuk setiap trip kerana kembara Rarecation merupakan "Tailor Made". Perjalanan akan di ubah mengikut kesesuaian ahli kembara, keadaan cuaca, musim (musim sejuk/musim luruh/musim bunga) dan situasi semasa untuk memastikan setiap pengembara beroleh pengalaman pengembaraan terbaik dan paling istimewa dari Rarecation

 
JAPAN 112.jpg

KUALA LUMPUR - OSAKA

Hari Pertama 

 

Penerbangan kita dari Kuala lumpur menuju ke Osaka. Penerbangan dari Kuala Lumpur memakan masa sekitar 6 jam 30 minit.


Setiba sahaja di Osaka, kita perlu menguruskan Train Pass, pastikan semua passport tersedia dan Kapten akan membantu semua untuk menyelesaikan Train Pass masing-masing. Jepun kini mengamalkan dasar terbuka untuk pelancong Islam, jadi di airport Osaka, kita akan berpeluang untuk menikmati makanan Jepun Halal pertama! Udon, Sashimi, dan macam-macam lagi, sementara menunggu Train Pass masing-masing.

JAPAN 112-0011.jpg

OSAKA

Hari Kedua

Hari kedua di Osaka, kita akan menyusuri bandar Osaka, berhanami di bawah pohon sakura berdekatan dengan Osaka Castle. Cuaca yang sejuk dan kepadatan pelancong menyebabkan kita akan merasai pengalaman berasak seperti orang tempatan di Jepun ini. Kepada yang kurang berupaya berjalan seperti orang Jepun, di Osaka Castle, boleh kita menaiki tram mengelilingi Istana ini. Ada kesempatan, boleh kita menyamar menjadi puteri atau samurai Jepun!

Malam itu, kita akan singgah di Dotonbouri, ala-ala Petaling Street di Jepun! Pelbagai macam dan ragam boleh kita lihat di sini, makanan? Di Jepun makanan muslim ada dua kategori, Halal dan Muslim Friendly. Cari makanan yang terunik dan halal di sini untuk pengalaman paling bermakna!

JAPAN 112.jpg

OSAKA - KYOTO

Hari Ketiga

Kalau berjalan di Jusco, pernah nampak tak hutan buluh? Arashiyama tempatnya, terletak di Kyoto. Hari ini kita akan bertolak ke Kyoto menaiki Shinkasen Nozomi, Shinkasen, apa tu? Kereta Api laju lah. Kalau kereta api biasa mengambil masa 45 minit, Shinkasen hanya mengambil masa 15 minit ke Kyoto.

Jangan lupa bersama-sama kapten nanti, ambil masa sedikit di stesen keretapi untuk booking tempat duduk ke Kyoto. Kawasan yang cantik dan pemandangan yang sangat cantik di Kyoto, ambil masa kita untuk berhanami di Kyoto. Aik, semalam berhanami, hari ni berhanami? Eh, kena lah berhanami, kata mengejar sakura!

Hari ini pasti penat, perjalanan jauh sedikit ke Kyoto pasti memakan tenaga sedikit. Kita ambil peluang untuk ke pasar berdekatan mencari lauk dan bahan untuk makan malam terakhir di Osaka!

JAPAN 112-0015.jpg

OSAKA - TOKYO

Hari Keempat


Hari ini pastikan semua kena janji Jepun,  kerana tak mahu kita terlepas Shinkasen! Kapasiti penumpang yang penuh boleh menyebabkan kita tak dapat tempat duduk, dan perlu tunda kereta api kepada yang seterusnya!

Kalau semalam 15 minit menaiki Shinkasen, hari ini kita akan menaiki Shinkasen sejauh 500km dalam masa 2 jam 30 minit sahaja, 45 minit sebelum tiba di Tokyo, kita akan disajikan dengan pemandangan alam yang sangat indah, dengan pemandangan Gunung Fuji.

Setiba sahaja kita di Tokyo, kita akan terus check in penginapan, dan masa tidak boleh dibeli, jom explore Tokyo dimalam hari!

JAPAN 112.jpg

TOKYO - KUALA LUMPUR

Hari Ketujuh

Sedar tak sedar, selesai sudah pengembaraan kita di Jepun, flight akan berangkat dari Tokyo. Jadi pagi ini kita akan hantar beg direct ke airport pastikan kita siap packing awal dan ke stesen awal sebelum mereka bertolak! 


Kita akan terus ke airport lebih awal agar tidak terlalu rushing ketika check-in, dan sudah sampai masanya mengucapkan selamat tinggal kepada negara terbit matahari ini.

IMG_3424R58.jpg

TOKYO

Hari Kelima

Hari ini kita akan menyusuri bandar Tokyo, mencari hanami-hanami yang tersembunyi sehingga petang di Akihabara. Ada sesiapa yang berminat untuk memandu go-kart di atas jalan raya? Pastikan kita menyediakan lesen antarabangsa di Malaysia dan boleh kita memandu di sekitar bandar Tokyo! Yang tidak bergo-kart, akibahara tempat yang sangat cool nak berjiwa Jepun, dan mencari barang-barang elektronik.Pastikan semua tidur awal hari ini, kerana kita perlu keluar awal pagi esok untuk ke Kawaguchiko!

JAPAN 112.jpg

TOKYO - KAWAGUCHIKO

Hari Keenam 

Hari ke enam kita di Jepun, kita akan bertolak awal pagi, berperang sama dengan penduduk tempatan didalam kereta api. Kapten akan ambil gambar muka yang penyet-penyet di dalam kereta api, sementara ke Kawaguchiko.

Kita kemudiannya akan mengambil bas di dalam taman Kawaguchiko, beberapa lokasi yang cantik kita wajib berhenti, dan berhanami berlanskapkan Gunung Fuji.

Makanan yang biasa-biasa boleh jadi super sedap bila ada di sini. Esok merupakan hari terakhir kita di Jepun. Macam biasa, malam ni kita akan makan besar-besar-BESAR! Jom cari King Crab untuk masakan malam ni.

INFO LANJUT & HARGA

Fahami terma & syarat, mode kembara dan info penting yang di kongsikan disini sebelum anda menyertai kembara kami.

Keunikan Rarecation apabila kita membawa konsep pengembara bukan pelancong, "we came as strangers and comeback as family " adalah moto Rarecation maka kembara kami ini  tidak sesuai untuk mereka yang "kera sumbang", "diva" dan "berat tulang".

 

Pastinya anda tidak mempunyai ciri-ciri tersebut, jadi jangan lepaskan peluang merasai pengalaman kembara luar biasa yang membuatkan ramai orang ketagihan untuk merasakannya semula

 

Penginapan di Jepun, kita akan menginap di Homestay. Rasakan pengalaman unik menginap di rumah Jepun, seperti rumah Nobita dan Doraemon. 

Pengangkutan

Kenderaan utama kita adalah kereta api. Japan Railway pass akan di berikan untuk perjalanan kita ini. Jangan risau Japan Railway pass kita sah untuk penggunaan selama 7 hari, sesuai untuk kembara kita

Penginapan

Penerbangan

Berbeza dengan pakej biasa, Rarecation tidak mempunyai mana-mana airlines yang tetap untuk setiap pakej. Pihak Rarecation akan memilih penerbangan mengikut kesesuaian masa dan kekosongan.

Ketidaktetatapan di dalam pilihan penerbangan juga  memberikan satu kelebihan pada pengembara kita untuk memilih untuk pergi lebih awal atau pulang lebih lewat. Jika berminat untuk mendapat penerbangan yang berbeza dengan kumpulan, pihak rarecation akan carikan penerbangan yang sesuai dan pemakluman jumlah tambahan harga jika ada

Untuk kedudukan tempat duduk di dalam penerbangan. Ianya akan ditentukan oleh syarikat penerbangan.

 

Jika mahu tempat duduk yang tetap, pihak kami akan semak kos tambahan dari syarikat penerbangan untuk pembelian tempat duduk 

TARIKH PERLEPASAN

  • 25 - 31 Mac 2019

    HARGA
    TERMASUK

1. Penerbangan pergi balik

2. Sewaan Kereta

3. Minyak & tol (jika ada) sepanjang perjalanan

4. Penginapan (Local house/Apartment)

5. Makan (half-board)

6. Insuran perjalanan untuk warganegara Malaysia

7. Baju Rarecation edisi terhad

8. Kelas fotografi percuma dari Saiful Nang Academy

 

HARGA TIDAK TERMASUK

1. Makan di luar

2. Lokasi berbayar

3. Perbelanjaan peribadi

PENYERTAAN MAKSIMA : 25 ORANG

 

HARGA PENUH

RM 8,060 / pax (single)

RM 7,760(berdua atau lebih)

RM 7,560 (2 - 11 tahun)

RM 3,880 (0 - 23 bulan)

HARGA TANPA TIKET PENERBANGAN

RM 6,560 / pax (single)

RM 6,260 (berdua atau lebih)

RM 6,060 (2 - 11 tahun)

RM 3,880 (0 - 23 bulan)

WARGA SINGAPURA

***perlepasan dari Singapura

HARGA PENUH

SGD 2,840 / pax (single)

SGD 2,740 (berdua atau lebih)

SGD 2,680 (2 - 11 tahun)

SGD 1,440 (0 - 23 bulan)

HARGA TANPA TIKET PENERBANGAN

SGD 2,190 / pax (single)

SGD 2,090 (berdua atau lebih)

SGD 2,030 (2 - 11 tahun)

SGD 1,130 (0 - 23 bulan)

TERMA & SYARAT

  • Aturcara pakej lawatan, harga & jadual penerbangan adalah tertakluk kepada sebarang perubahan dan keadaan semasa.

  • Sila rujuk kepada pihak kami sebelum membuat sebarang pembelian tiket penerbangan domestik.

  • Susunan bilik untuk setiap kembara adalah berbeza dan bergantung kepada kesesuaian ahli kembara dan kekosongan semasa tempahan.

  • Susunan bilik antara 2 - 6 orang sebilik. Bilik berdua akan diberikan keutamaan pada pasangan suami isteri

  • Manakala bilik dengan kapasiti lebih dari 2 orang biasanya akan diberikan kepada keluarga atau pengembara solo yang mempunyai bilangan ganjil 

  • Tidak semua hotel menyediakan bilik jenis double (1 katil queen). Sekiranya tiada, jenis bilik twin sharing (2 katil single) akan digunakan.

  • Peserta perlu membaca TERMA & SYARAT terlebih dahulu sebelum bersetuju mengikut pakej lawatan ini

  • Bayaran deposit untuk penyertaan adalah RM1000 seorang. Pembayaran boleh di buat terus kepada akaun RARECATION TRAVEL SDN BHD MAYBANK : 5622 6352 9023

  • Dukacita dimaklumkan, sebarang pembatalan dari pihak peserta, pembayaran yang dibuat tidak dapat dipulangkan.

  • Sekiranya pembatalan dari pihak Rarecation akibat faktor luar (bencana alam, pengeboman dan sebagainya) pihak kami akan memulangkan deposit yang masih belum dibelanjakan (tempahan kereta, hotel dan sebagainya)

  • Setiap perjalanan kami akan kami rakamkan dalam bentuk foto dan video. Foto dan video yang dirakamkan akan digunakan sebagai bahan promosi .

  • Jika anda tidak selesa dengan perkara tersebut, sila berdiri di belakang kamera ketika rakaman dibuat.

  • Salinan foto tersebut juga akan diberikan kepada para peserta selesai dari setiap kembara kami.

  • Baca terma dan syarat penuh di sini : TERMA DAN SYARAT RARECATION

SAYA BERMINAT

VIDEO KEMBARA

Saksikan sendiri kegembiraan mereka yang telah menyertai kembara kami. Kegembiraan tidak boleh di buat buat 

© 2016 Rarecation Travel Sdn Bhd

No Lesen : KPK : 8849

No Siri : KPK/LKU/SUB 0540

Rarecation HQ

Kompleks RPWP, Lot 79979 Jalan Abim, Kampung Sungai Ramal Dalam, 4300 Kajang Selangor

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon

*Rarecation ialah entiti 100% milik badan kebajikan anak yatim dan asnaf